Måndag - Fredag 11-18
Lördag 11-14
Söndagar Stängt

 

Discoljus

Discoljus Moving Head Laser

Discoljus

De första riktiga dedikerade disco-lamporna uppfanns ungefär 1968 när någon bestämde sig för att kontrollera belysning med hjälp av elektronik (Transistorer och Thyristors i dessa dagar, inga kiselchips). Idén var att blixtlampor till olika frekvenser, ursprungligen tre kanaler.

Typer av DJ-belysning
Det anses allmänt att det finns fyra typer av DJ-belysning.

Festljus
Inom DJ-utrustningsindustrin anses varje festdiskoljus som är designat och säljs för hemmabruk anses vara en fest-DJ-ljus eller en festdiskoljus.

Retro lampor
Under de första dagarna av disco var de viktigaste typerna av disco ljus färgglada roterande bollar. De såg mycket ut som en spegelboll med flerfärgade par 16 lampor i sig.

Projektorer
Med tekniken för att förbättra halogenlamporna såg 80-talet och början av 90-talet en ny ras av DJ-ljus att börja utvecklas. Detta var en DJ-lampa i projektionsstil som använde en halogenlampa och en spegel för att reflektera ljuset. En halogenlampa lyser på en spegel via ett filtergelark för att skapa färgen och ibland via en gobo wheelto skapa former. I vissa DJ-ljuseffekter används en färgad spegel för att undvika att använda färg / filtergel.
De flesta moderna projektor-DJ-lampor använder nu lysdioder istället för halogenlampor.

Laser
Laser är en relativt ny typ av DJ-ljus. De använder en laserdiod och en rad speglar för att projicera flera färger och ljusstrålar.

Sortera
  • Återställ
  • Namn (A-Ö)
  • Namn (Ö-A)
  • Lägsta pris
  • Högsta pris
  • Nyheter